Ta dig fram smidigt i Göteborg


Alla som kört bil eller lastbil genom stora städer vet att det ganska snabbt kan bli långa köer av olika orsaker. Det kan vara en olycka eller något event som kan störa trafiken så att den stockar sig. En del städer har gjort för vana att sända ut via radion eller webben de olika trafikstörningarna som kan uppstå. Det är väldigt uppskattat av trafikanterna som försöker ta sig fram så smidigt som möjligt.

Radio
Trafikradion fyller sin uppgift och man kan se att den är populär genom alla som vill göra reklam via radiokanalen. Det är ett starkt tecken på att kanalen är uppskattad och att många lyssnar på den. Det är viktigt att synas, speciellt om du har en egen firma där du har en egenanställning. Du både syns och hörs om du gör reklamen via radion och trafik kanalen.

Webkameror
Förutom radiostationer som håller koll på trafiken och berättar om trafikläget för trafikanterna så finns det
webkameror online. Där kan du följa vad som händer ute i trafiken både i Göteborg, men även i andra storstäder runt om i Sverige.

Trafikverket
På trafikverkets sida har du möjlighet att välja inom vilket område du söker trafikinformation. Ska du bara passera genom Göteborg kan du enkelt se om det finns några trafikstörningar på de större vägarna. Tittar vi lite utanför Göteborg så har vi flaskhalsen i Trollhättan. Det är klaffbron som räknas som den största kö-bildaren.

Canal in central Gothenburg. Focus is on blooming Rhododendron.

Lugnt och skönt
När du lärt dig att undvika de värsta köerna kommer du få en massa härliga tider över och du slipper stå och köa och bli irriterad i bilen. Du tar dig fram smart och smidigt tack vare trafikinformationen som finns. Göteborg är annars en mellanstor stad som är ganska lätt att ta sig fram i. Det är väl skyltat så man slipper stressen att hitta i stan.

Ny tunnel
Tingstadstunneln har länge varit ett problem för göteborgarna, men nu håller de äntligen på med den nya Marieholms-tunneln. Förhoppningsvis ska den göra trafiken i Göteborg mer hanterbar.

gazeti